Live Support, Chat, Upload Control and Rich Text Editor
Welcome to Support forums Sign in | Join | Help |Client Center
in Search

Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

Last post 10-21-2010, 8:06 PM by Adam. 13 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-10-2004, 3:48 PM 1474

    Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

     

    I have downloaded your product and considering it for a integration into my software for tech support.  When I run it from my Intranet site or internally, the program works fine, but as I work from a internet site I get the following error:  Connection Failed..  Permission denied retry (buttion).  I think it might be a configuration error, but I have not be able to find it as of yet.  Any suggestions?

     

    Thanks,

    Jim Ciotuszynski

  •  08-10-2004, 4:22 PM 1476 in reply to 1474

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Jim,
     
    Are you sure you are defining a connection string properly?
     
    did you grant a login in sql server for the account used in the connection string ??

     
     

    asp.net Chat http://cutesoft.net/ASP.NET+Chat/default.aspx
    Web Messenger: http://cutesoft.net/Web-Messenger/default.aspx
    asp.net wysiwyg editor: http://cutesoft.net/ASP.NET+WYSIWYG+Editor/default.aspx
    asp wysiwyg html editor: http://cutesoft.net/ASP
    asp.net Image Gallery: http://cutesoft.net/ASP.NET+Image+Gallery/default.aspx
    Live Support: http://cutesoft.net/live-support/default.aspx

  •  08-10-2004, 8:33 PM 1480 in reply to 1476

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    I do belive that the sql connection stirng is correct, the reason why is I see a new user regestration in the SampleUsers table.

     
    Jim
  •  08-10-2004, 8:41 PM 1481 in reply to 1480

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    It's when the user tries to connect using that account created is when the error is generated.  The chat rooms that I have created has the default policy and anonymous flags selected.

     
     
  •  08-10-2004, 9:07 PM 1482 in reply to 1481

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Hi , jimcio :

     
    There are two connection strings in the web.config :
     
    1. appSettings\@ConnectionString1 = ...
     
    2. cuteChat\@ConnectionString = ...
     
    Did you modify the cuteChat\@ConnectionString same as the ConnectionString1 ?
     
  •  08-10-2004, 9:28 PM 1483 in reply to 1482

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    I just checked and both of them are the same.  I have the admin running and I am seeing an error message in the chat window of:

    Error : Access is denied: 'CuteChat'.  When I hover over the 'CuteChat' I see the message of:

    Server Side system.IO.FileLoadException "Access is Denied" 'CuteChat' .... Can't get the rest, won't hover long enough, is there somewhere it's being logged, diddn't see it in event viewer.
     
    Jim
  •  08-10-2004, 9:59 PM 1484 in reply to 1483

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Jim,
     
    Can you post the CuteChat section within your web.config file?

    asp.net Chat http://cutesoft.net/ASP.NET+Chat/default.aspx
    Web Messenger: http://cutesoft.net/Web-Messenger/default.aspx
    asp.net wysiwyg editor: http://cutesoft.net/ASP.NET+WYSIWYG+Editor/default.aspx
    asp wysiwyg html editor: http://cutesoft.net/ASP
    asp.net Image Gallery: http://cutesoft.net/ASP.NET+Image+Gallery/default.aspx
    Live Support: http://cutesoft.net/live-support/default.aspx

  •  08-10-2004, 10:53 PM 1486 in reply to 1484

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    I put in XXXXX where there was information about my SQL server Login..
     

    <cuteChat WebFilePath="~/CuteChat/" IPAddressPolicy="*" BadWords="," AllowAnonymous="Allow" LoginUrl="~/Login.Aspx" HelpUrl="http://www.cutesoft.net/" LogoUrl="images/logo.gif" ExitUrl="~/" Culture="en-us" ConnectionString="server=XXXXXX;uid=XXXXXX;pwd=XXXXXX;database=CuteChatSample;" UpdateMessageInterval="1000" UpdateOnlineInterval="20000" GuestNamePattern="^[0-9a-zA-Z\u0100-\uFFFF _\.\-]{2,20}$">
        <providers defaultProvider="Sample">
          <provider name="Sample" sqlDataProviderType="CuteChatSample.MySqlDataProvider,CuteChatSample" />
          <provider name="Test" sqlDataProviderType="CuteChatWeb.CustomSqlDataProvider,CuteChatWeb" />
          <provider name="DotNetNuke" sqlDataProviderType="CuteChat.DotNetNukeLib.DotNetNukeSqlDataProvider,CuteChat.DotNetNukeLib" userIdentityAdapterType="CuteChat.DotNetNukeLib.SqlServerUserIdentityAdapter,CuteChat.DotNetNukeLib" />
          <provider name="Rainbow" sqlDataProviderType="CuteChat.RainbowLib.RainbowSqlDataProvider,CuteChat.RainbowLib" userIdentityAdapterType="CuteChat.RainbowLib.SqlServerUserIdentityAdapter,CuteChat.RainbowLib" />
          <provider name="IBuySpy" sqlDataProviderType="CuteChat.IBuySpyLib.IBuySpySqlDataProvider,CuteChat.IBuySpyLib" userIdentityAdapterType="CuteChat.IBuySpyLib.SqlServerUserIdentityAdapter,CuteChat.IBuySpyLib" />
          <provider name="AspNetForums" sqlDataProviderType="CuteChat.AspNetForumsLib.AspNetForumsSqlDataProvider,CuteChat.AspNetForumsLib" userIdentityAdapterType="CuteChat.AspNetForumsLib.SqlServerUserIdentityAdapter,CuteChat.AspNetForumsLib" />
          <provider name="AspNetForums2" sqlDataProviderType="CuteChat.AspNetForums2Lib.AspNetForums2SqlDataProvider,CuteChat.AspNetForums2Lib" userIdentityAdapterType="CuteChat.AspNetForums2Lib.SqlServerUserIdentityAdapter,CuteChat.AspNetForums2Lib" />
          <provider name="SharePoint" sqlDataProviderType="CuteChat.SPLib.SharePointSqlDataProvider,CuteChat.SPLib" userIdentityAdapterType="CuteChat.SPLib.SharePointUserIdentityAdapter,CuteChat.SPLib" />
        </providers>
      </cuteChat>

  •  08-11-2004, 3:27 AM 1488 in reply to 1483

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Jim:

     
    I think that is known bug in Asp.Net 1.0/1.1
    To resolve this problem , the ASP.NET must re-copy the 'shadow assemblies' , there are some ways :
     
    A. iisreset
    B. re-copy the dll into the bin
    C. create a new file in the bin folder , and modify it and save it .
     
    Regards , Terry .
  •  08-11-2004, 8:29 AM 1489 in reply to 1488

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Gave it a try, and still getting the same error.  You can go to my test site @http://test.emedsoft.com/cutechatSample and I have a room setup as test and see what is happening.

     
    Jim
  •  08-11-2004, 9:05 AM 1490 in reply to 1489

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Jim:
     
    Thanks for posting the url for test.
     
    I have found the problem .
     
    It seems that the HttpRequest.Url.Host are pointing to 'emedsoft-75rkcl.emedsoft.com' .
     
    I will fix this problem for you and upload new version tomorrow.
     
    Regards , Terry .
  •  08-11-2004, 11:47 AM 1492 in reply to 1490

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Jim,

     
    We fixed the problem. Please download the software again from
     
     
    Sorry for the inconvenience.
     
    Keep us posted

    asp.net Chat http://cutesoft.net/ASP.NET+Chat/default.aspx
    Web Messenger: http://cutesoft.net/Web-Messenger/default.aspx
    asp.net wysiwyg editor: http://cutesoft.net/ASP.NET+WYSIWYG+Editor/default.aspx
    asp wysiwyg html editor: http://cutesoft.net/ASP
    asp.net Image Gallery: http://cutesoft.net/ASP.NET+Image+Gallery/default.aspx
    Live Support: http://cutesoft.net/live-support/default.aspx

  •  08-12-2004, 8:24 AM 1497 in reply to 1492

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

    Yep, that did it.  Thanks.
  •  10-21-2010, 8:06 PM 64567 in reply to 1497

    Re: Inetnet connection is not working, but intranet is OK.

View as RSS news feed in XML
Powered by ASP.Net
Copyright 2003 - 2017 CuteSoft Components Inc.. All rights reserved.