Live Support, Chat, Upload Control and Rich Text Editor
Welcome to Support forums Sign in | Join | Help |Client Center
in Search

Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

Last post 10-13-2008, 12:33 PM by cutechat. 14 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-08-2008, 1:35 PM 44702

    Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    We are evaluating Cute Chat. It worked on my development machine. I deployed it to our test server and it worked. We pushed it to our "Beta" live site and it crashes.

    We have the same error coming from Messenger and Chat:

    Please wait, connecting to server...
    Connected!
    The connection to the chat server is lost.
    Please wait, connecting to server...
    You are already logged in this chat application. A new connection cannot be established. 

    Does anyone have an idea what might be going wrong?

    Thank you,

    Rick 
  •  10-08-2008, 9:34 PM 44713 in reply to 44702

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Rick,
     
    Please hold the Ctrl key then double click the chat window. A debug window will appear. Please post the detailed errors of the debug window.

    asp.net Chat http://cutesoft.net/ASP.NET+Chat/default.aspx
    Web Messenger: http://cutesoft.net/Web-Messenger/default.aspx
    asp.net wysiwyg editor: http://cutesoft.net/ASP.NET+WYSIWYG+Editor/default.aspx
    asp wysiwyg html editor: http://cutesoft.net/ASP
    asp.net Image Gallery: http://cutesoft.net/ASP.NET+Image+Gallery/default.aspx
    Live Support: http://cutesoft.net/live-support/default.aspx

  •  10-09-2008, 8:42 AM 44731 in reply to 44713

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Nice trick! Here are the debug results:

    turn chatui.js.aspx-CHATUI_DEBUG off to hide this frame for default. use CTRL+DBLCLICK the MessageList to show or hide the DebugList
    TRACE : Connecting..
    TRACE : Connect_Callback . READY ,
    TRACE : _Sync_Return:NOCONNECTION:conn-_104
    TRACE : Connecting..
    TRACE : Connect_Callback . IDEXISTS

    What is weird is that if you are able to time it right and send something in that second that it says Connected!, you retain the connection and everything starts working. 

    Here is a trace where I hit the connect button and then typed something in and hit return while it still said "Connected!". After this, I retained the connection:
    TRACE : Connecting..
    TRACE : Connect_Callback . IDEXISTS ,
    TRACE : Connecting..
    TRACE : Connect_Callback . READY ,
    TRACE : CTS:USER_MESSAGE;;dd;
    dd
    ;;;0
    TRACE : _CTS:USER_TYPING:
    TRACE : * * * * * * * * re sync for xh timeout.
    Error : http error1 :0:Unknown:
    TRACE : STC:PLACE_UPDATED;;_102;lobby-1;Support;Lobby;0;1;0
    TRACE : STC:PLACE_AUTOAWAYMINUTE;;30
    TRACE : STC:MYINFO_UPDATED;;USER;_105;User:rick;Rick;Rick;;0;0;1;ONLINE;BYCLIENT;;;;0;Normal
    TRACE : STC:ITEM_ADDED;;USER;_105;User:rick;Rick;Rick;;0;0;1;ONLINE;BYCLIENT;;;;0;Normal
    TRACE : STC:SYS_INFO_MESSAGE;;Welcome to the FacetoFace Health support chat room
    TRACE : CTS:USER_MESSAGE;;dd;
    dd
    ;;;0
    TRACE : _CTS:USER_TYPING:
    TRACE : STC:USER_MESSAGE;;_105;User:rick;Rick;dd;
    dd
    ;;;0;633591347980554800
    TRACE : STC:USER_TYPING;;_105 
  •  10-09-2008, 10:21 AM 44737 in reply to 44702

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Hi RickPost,
     

    Maybe your server is running web garden.

    Please configure the IIS, and set the processes count to 1.
     
    Keep me posted
     
     
    Regards,
     
    ken
  •  10-09-2008, 10:43 AM 44739 in reply to 44737

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Ken,

    Thanks for the idea, but I checked and the max processes is already set to 1.

    Rick 
  •  10-09-2008, 11:14 AM 44742 in reply to 44739

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

  •  10-09-2008, 11:41 AM 44744 in reply to 44742

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    No, we are not using load balancing.
  •  10-09-2008, 4:00 PM 44749 in reply to 44744

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    I was wrong about Web Gardening. I checked with the webmaster and the max helper processes are set to six. I must have been looking in the wrong place.

    I changed our test server to have six processes and that screwed up chat. So that appears to be the problem.

    My question is, is there any way around that?  Our web master doesn't want to change it. If we have web gardening, we can't have chat?

    There was also a question about load balancing. If we have load balancing, we can't have chat?

    I thought this was a scalable application.

    Thanks,

    Rick 
  •  10-09-2008, 9:44 PM 44754 in reply to 44749

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Rick,
     
    >>If we have web gardening, we can't have chat?
     
    Correct. Cute Chat doesn support web garden because each web garden is it's own process.
     
     
     

    Load balancing Cute Chat/messenger

     

    asp.net Chat http://cutesoft.net/ASP.NET+Chat/default.aspx
    Web Messenger: http://cutesoft.net/Web-Messenger/default.aspx
    asp.net wysiwyg editor: http://cutesoft.net/ASP.NET+WYSIWYG+Editor/default.aspx
    asp wysiwyg html editor: http://cutesoft.net/ASP
    asp.net Image Gallery: http://cutesoft.net/ASP.NET+Image+Gallery/default.aspx
    Live Support: http://cutesoft.net/live-support/default.aspx

  •  10-10-2008, 8:29 AM 44778 in reply to 44754

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    So that's it then? We use web gardening, so we can't use your product - end of discussion?

     
  •  10-10-2008, 9:05 AM 44780 in reply to 44778

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

  •  10-10-2008, 1:25 PM 44794 in reply to 44780

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Of course I don't know the internals of your code, but from playing around with it, it seems to me that it wouldn't be that hard to fix.

    After it says "Connected!" and before it says "Connection to the server is lost", if you manage to type in a message and send it during that window. It seems to retain the connection and work fine after that. Perhaps you need to add something to your application to mimic this behavior.

    We have a quad-processor server, which is pretty common these days. If we don't use a web garden, then we are not taking full advantage of the multiple processors. 

    Do you have any plans to address this issue, or are you going to limit yourselves to the single-processor server market?
  •  10-12-2008, 4:31 AM 44818 in reply to 44794

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

     
     
    ASP.NET is a multiple threads environment , It still use all CPUs when it do not use web garden.
     
     
    Regards,
     
    Terry.
  •  10-12-2008, 8:06 PM 44825 in reply to 44818

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Do you have a citation to back this up? I'm no webmaster, but almost everything I have read seems to indicate that web gardens improve the performance of mutliple-processor servers.

    There was one post I read that seemed to back up what you said, but it was just an opinion.

    I'm still skeptical because you do not seem willing to try to make your product compatible with web gardens and you are quick to dismiss them. Also, I am a little concerned with the quality of your technical support since the "live chat" personnel seemed to be clueless. 
     
    I don't mean to be insulting, but we have a live site that we do not want to compromise by including a "not-ready-for-prime-time" third-party product.

    Personally, I like your product and I have it all configured to integrate with our website, but our webmaster does not want to turn off web gardens. If you can't provide me something that I can use to convince our webmaster that we do not need web gardens, then we will not be able to use your product.

     
     
  •  10-13-2008, 12:33 PM 44837 in reply to 44825

    Re: Connection to the Chat Server is lost - CS implementation

    Hi,
     
    We have added your requests to CuteChat version 5 and have implemented the web garden support.
     
    CuteChat version 5 would be released soon.
     
    However to support web garden, you need to set web site trust level to be Full or High.
     
    It's the best we can do.
     
    Hope it helps.
View as RSS news feed in XML
Powered by ASP.Net
Copyright 2003 - 2017 CuteSoft Components Inc.. All rights reserved.