Support forums
in

Random additional characters being inserted

Last post 04-27-2007, 10:02 AM by jboduch. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-14-2006, 10:23 AM 25120

    Random additional characters being inserted

    This may not be a CuteSoft problem but we use the editor to generate our email marketing messages for our in-house tool. We find that the messages we send out frequently have exclamation marks, additional spaces, etc. dropped into the code by the time it gets to the recipient. This is usually a problem with Lotus Notes clients or other less popular clients.

    One of the reasons that we are looking at the CuteSoft editor is that it seems to generate particularly complex code and we were wondering if anyone else has seen this issue.

    I have noticed that sometimes, it will take multiple lines of the message and code it one very long line of HTML. I am not sure if this will cause a problem with those email clients that are experiencing problems.

  •  12-14-2006, 10:42 AM 25121 in reply to 25120

    Re: Random additional characters being inserted

    >>but we use the editor to generate our email marketing messages for our in-house tool
     
    Can you try the same email content in the following example?
     
     
    Let me know if you can find something.
     
     

    asp.net Chat http://cutesoft.net/ASP.NET+Chat/default.aspx
    Web Messenger: http://cutesoft.net/Web-Messenger/default.aspx
    asp.net wysiwyg editor: http://cutesoft.net/ASP.NET+WYSIWYG+Editor/default.aspx
    asp wysiwyg html editor: http://cutesoft.net/ASP
    asp.net Image Gallery: http://cutesoft.net/ASP.NET+Image+Gallery/default.aspx
    Live Support: http://cutesoft.net/live-support/default.aspx

  •  04-17-2007, 11:16 AM 28494 in reply to 25121

    Re: Random additional characters being inserted

    We're having the same issue, though it only seems to happen on around 5% to 10% of our email templates. 

    - We've noticed that Outlook 2003 displays the emails fine, but Outlook 2000 is insering random exclamation marks.

    - When we forward the email from the Outlook 2000 clients to Outlook 2003 then the exclamation marks are still present,

    - When we forward from the Outlook 2003 clients to the Outlook 2000 then the email appears with no issues.

    (I'm currently updating from CuteSoft editor 5.2 to 6.0 to see if this fixes the issue)

  •  04-17-2007, 12:22 PM 28497 in reply to 28494

    Re: Random additional characters being inserted

    We are also seeing this issue on rare occasions. But I did not suspect Cutesoft.  Sometimes it ends up in a footer we append that part of the email is not generated by CuteSoft.  Here is part of an offending email in yellow as an example output, note the ! should not be there.
     
    Peachtree-Du! nwoody Road
     
    You could try the suggestions in the posts on this page http://www.systemwebmail.com/faq/4.4.5.aspx
     
    Jason
     
  •  04-27-2007, 10:02 AM 28921 in reply to 28497

    Re: Random additional characters being inserted

    The solution here http://www.systemwebmail.com/faq/4.4.5.aspx did solve our issue by doing the \r\n about every 900 characters. Maybe that will work for you too.
     
    Jason
View as RSS news feed in XML
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems